αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Βασικές αρχές του Φενγκ Σούι Βασικές Αρχές Φενγκ Σούιε - Αρχιτεκτονικό Σχέδιο κτηρίου

Βασικές αρχές του Φενγκ Σούι Βασικές Αρχές Φενγκ Σούιε - Αρχιτεκτονικό Σχέδιο κτηρίου

Επειδή το αρχιτεκτονικό σχέδιο ενός σπιτιού ρυθμίζει τη ροή της ενέργειας σε ένα σπίτι, οι επαγγελματίες του Φενγκ Σούι τα εξετάζουν ενδελεχώς προωθώντας τη ροή θετικής ενέργειας και αποτρέποντας τη διαρροή και διακοπή της. Επίσης συγκρατούν την ανάπτυξη και τη μεταφορά της αρνητικής ενέργειας. Παραδείγματος χάριν, για να αποτρέψουν την απρόβλεπτη και ενδεχομένως κακή ενέργεια Σα Τσι, τοποθετούν το γκαράζ του σπιτιού με τέτοιο τρόπο ώστε όταν μπαίνει μέσα το αυτοκίνητο να μην δείχνει προς την κατεύθυνση της κρεβατοκάμαρας, του σαλονιού ή της τραπεζαρίας.

Παρακάτω βρείτε μερικές αρχές του Φενγκ Σούι σχετικά με τη διαμόρφωση των αρχιτεκτονικών σχεδίων:

 Για να διατηρηθεί αναλλοίωτη η ευημερία του σπιτιού και να αποφευχθεί η διαρροή ενέργειας από το σπίτι, η κύρια είσοδος δεν πρέπει να ευθυγραμμιστεί με οποιεσδήποτε δευτερεύουσες εισόδους ή μεγάλα παράθυρα.

 Για να μην αναπτυχθεί αρνητική ενέργεια μέσα στο σπίτι, το σπίτι δεν πρέπει να έχει μακρύς και στενούς διαδρόμους με σκοτεινές γωνίες ή απότομα κλιμακοστάσια.

 Για να προωθηθεί η ροή θετικής ενέργειας, οι διάδρομοι και τα κλιμακοστάσια πρέπει να είναι πλατιά και καλά φωτισμένα.

 Για να μη χάσουν οι κάτοικοι του σπιτιού ζωτική ενέργεια κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, οι κρεβατοκάμαρες δεν πρέπει να είναι πολύ εκτεθειμένες στο εξωτερικό (όχι πολλές μπαλκονόπορτες ή τεράστια και πολλά παράθυρα)

 Για να μεγιστοποιηθεί η γενική ροή της ενέργειας σε ένα σπίτι, το σπίτι πρέπει να έχει ένα αρκετά απλό σχέδιο ορόφων με σαφώς καθορισμένα επίπεδα. Δεν πρέπει να αισθανθείτε "χαμένοι" ή να χάσετε το προσανατολισμό σας σε ένα σπίτι.

 Για να αποτρέψουμε την εισαγωγή αρνητικής ενέργειας σε ένα κτήριο, πρέπει να αποφύγουμε τα τραχιά εσωτερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως πέτρινοι τοίχοι, ξύλινα δοκάρια, τοίχοι με ξύλινη επένδυση, θολωτές οροφές, και μεγάλου μεγέθους τζάκια. Αντίθετα θα πρέπει να προτιμούμε στρογγυλά και ομαλά εσωτερικά γνωρίσματα, ακόμη και λεπτά πράγματα όπως τις ¨στρογγυλεμένες γωνίες¨ που προωθούν την ανάπτυξη και τη ροή της θετικής ενέργειας.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Σενγκ Τσι (sheng qi)

Σενγκ Τσι (sheng qi)

Τα λαμπερά αστέρια, ο ακτινοβόλος, τα ήρεμα ποτάμια, τα ψηλά, τα ωραία και γεμάτα πλούσια βλάστηση βουνά, η γεμάτη άνθη φύση, αποτελούν μορφές ενός καλού τσι μίας καλής ενέργειας σενγκ τσι.

περισσότερα
Τα Φενγκ Σούι & η ζωή που θέλουμε να ζούμε

Τα Φενγκ Σούι & η ζωή που θέλουμε να ζούμε

Το Φενγκ Σούι είναι η πλήρης εναρμόνιση και βαθιά επαφή του ανθρώπου με τη φυσική τάξη και θέση των αντικειμένων, έτσι ώστε η ενέργεια που τον περιβάλλει να λειτουργεί θετικά γι αυτόν και όχι ενάντια σε αυτόν.

περισσότερα
Σα Τσι ( Sha qi)

Σα Τσι ( Sha qi)

Είναι η αρνητική κοσμική ενέργεια που επιδρά αρνητικά στην ροή του Τσι. Είναι το κακό Τσι που εμποδίζει την αρμονική συμβίωση μας με το φυσικό περιβάλλον και διευκολύνει δυσμενείς ενέργειες που προκαλούν καταστροφή απώλεια και σταδιακά όλεθρο.

περισσότερα
Τσι (qi)

Τσι (qi)

Η Κινέζικη λέξη Τσι περιγράφει "τη φυσική ενέργεια του σύμπαντος" , που αν και ονομάζεται φυσική, στην πραγματικότητα είναι πνευματική ή υπερφυσική. Αποτελεί δηλαδή μέρος ενός μεταφυσικού, συστήματος αξιών και σε καμία περίπτωση εμπειρικού.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις