αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Φενγκ Σούι - Εξωτερικοί χώροι

Φενγκ Σούι - Εξωτερικοί χώροι

Βασικές αρχές του Φενγκ Σούι

Εξωτερικοί χώροι - Οικοδόμηση κτηρίων

Οι αρχιτεκτονικές μελέτες που γίνονται με βάση τις αρχές του Φενγκ Σούι εξετάζουν τη ροή θετικής ενέργειας μέσα από ένα κτήριο, που μεταφέρεται στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κτιρίου.

Η γενική μορφή ενός κτηρίου αξιολογείται σύμφωνα με τρία βασικά κριτήρια:

Σταθερότητα : Η μορφή ενός κτηρίου θεωρείται σταθερή εάν κανένα από τα επίπεδα (ή όροφος) δεν είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα άλλα και όταν η κατασκευή δεν στηρίζεται σε κολώνες.
Ισορροπία : Ένα κτήριο λέγεται ότι έχει ισορροπία όταν έχει μια κανονική συμμετρική μορφή.
Ομαλότητας : Το κτήριο εναρμονίζεται με το κριτήριο της ομαλότητας όταν έχει λείες επιφάνειες, δεν έχει κανένα σκληρό, προεξέχων χαρακτηριστικό γνώρισμα, είτε κάθετο είτε οριζόντιο. Τα σπίτια που διαμορφώνονται τριγωνικά και εκείνα με αιχμηρές άκρες ή γωνίες στερούνται ομαλότητας.

Άλλο ένα κριτήριο με βάση το οποίο αξιολογείται ένα κτήριο, είναι αυτό της ¨Ομοιότητας¨ Τα κτήρια που μοιάζουν με φυλακές ή οχυρώσεις είναι ανεπιθύμητα, όπως είναι και τα κτήρια που φαίνονται σαν να γέρνουν προς τα κάτω.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Τα Φενγκ Σούι & η ζωή που θέλουμε να ζούμε

Τα Φενγκ Σούι & η ζωή που θέλουμε να ζούμε

Το Φενγκ Σούι είναι η πλήρης εναρμόνιση και βαθιά επαφή του ανθρώπου με τη φυσική τάξη και θέση των αντικειμένων, έτσι ώστε η ενέργεια που τον περιβάλλει να λειτουργεί θετικά γι αυτόν και όχι ενάντια σε αυτόν.

περισσότερα
Σα Τσι ( Sha qi)

Σα Τσι ( Sha qi)

Είναι η αρνητική κοσμική ενέργεια που επιδρά αρνητικά στην ροή του Τσι. Είναι το κακό Τσι που εμποδίζει την αρμονική συμβίωση μας με το φυσικό περιβάλλον και διευκολύνει δυσμενείς ενέργειες που προκαλούν καταστροφή απώλεια και σταδιακά όλεθρο.

περισσότερα
Τσι (qi)

Τσι (qi)

Η Κινέζικη λέξη Τσι περιγράφει "τη φυσική ενέργεια του σύμπαντος" , που αν και ονομάζεται φυσική, στην πραγματικότητα είναι πνευματική ή υπερφυσική. Αποτελεί δηλαδή μέρος ενός μεταφυσικού, συστήματος αξιών και σε καμία περίπτωση εμπειρικού.

περισσότερα
Σενγκ Τσι (sheng qi)

Σενγκ Τσι (sheng qi)

Τα λαμπερά αστέρια, ο ακτινοβόλος, τα ήρεμα ποτάμια, τα ψηλά, τα ωραία και γεμάτα πλούσια βλάστηση βουνά, η γεμάτη άνθη φύση, αποτελούν μορφές ενός καλού τσι μίας καλής ενέργειας σενγκ τσι.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις