αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Τα Φενγκ Σούι & η ζωή που θέλουμε να ζούμε

Τα Φενγκ Σούι & η ζωή που θέλουμε να ζούμε

Το Φενγκ Σούι είναι η πλήρης εναρμόνιση και βαθιά επαφή του ανθρώπου με τη φυσική τάξη και θέση των αντικειμένων, έτσι ώστε η ενέργεια που τον περιβάλλει να λειτουργεί θετικά γι αυτόν και όχι ενάντια σε αυτόν. Σκοπός του Φενγκ Σούι είναι η απόκτηση της μέγιστης ευημερίας & αποδοτικότητας του ανθρώπου μέσα από την πρακτική της αρμονικής συμβίωσης του με τη γη και το περιβάλλον του, - τη βλάστηση, τις πεδιάδες, τα ποτάμια- των οποίων το σχήμα, το μέγεθος, και η κατεύθυνση επηρεάζονται από την ολοένα μεταβαλλόμενη σχέση δύο πανίσχυρων δυνάμεων της φύσης του Αέρα και του Νερού. Οι λέξεις Φενγκ Σούι στα κινέζικα σημαίνουν κυριολεκτικά ¨Αέρας¨ & ¨Νερό¨. Στην Ασία, χρησιμοποιείται ευρέως ο όρος ¨Γεωμαντία¨ που συμπεριλαμβάνει το Φενγκ Σούι αλλά και διάφορες άλλες κινεζικές μεθόδους χωροθεσίας.

Ο Αϊνστάιν απέδειξε ότι η ύλη έχει ενέργεια και πέρασε στην ιστορία γι αυτό. Οι Κινέζοι το γνώριζαν αυτό πολύ πριν τον Αϊνστάιν, και μελετούσαν ήδη την επίδραση αυτών των ενεργειών στον άνθρωπο. Αυτό ακριβώς μελετάει και το Φενγκ Σούι που χρησιμοποιεί την αρχαία Κινεζική σοφία και τη σύγχρονη γνώση για να βελτιώσει τους περιβάλλοντες χώρους μας και πετυχαίνει την βελτίωση της αποδοτικότητας, της υγείας, των προσωπικών μας σχέσεων, της τύχης και της ευημερίας μας παρέχοντας συγκεκριμένους και πρακτικούς τρόπους ικανούς να επαναφέρουν τη γήινη φυσική ροή της ενέργειας στο σπίτι ή την επιχείρησή μας.

Οι Κινέζοι, αιώνες πριν, παρατήρησαν ότι μερικοί περιβάλλοντες χώροι (εσωτερικοί ή εξωτερικοί) είναι καλύτεροι από άλλους, και εδώ και πολλά χρόνια έχουν χρησιμοποιήσει το Φενγκ Σούι για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Σήμερα, το Φενγκ Σούι έχει εξελιχθεί σε μια τέχνη που χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την αποδοτικότητα, την υγεία, τις σχέσεις, τη τύχη και την ευημερία του ανθρώπου μέσω των αλλαγών στην αρχιτεκτονική και τη θέση των αντικειμένων στους χώρους της εργασίας και των σπιτιών, πρακτική που έχει κερδίσει ιδιαίτερη δημοτικότητα και στη δύση.

Στη δύση βέβαια, το Φενγκ Σούι δεν θεωρείται επιστήμη, δεδομένου ότι οι αρχές του δεν μπορούν ακόμα να αποδειχθούν με κάποια επιστημονική μέθοδο. Δεν θεωρείται θρησκεία, αν και μερικοί από τους υπερασπιστές του το θεωρούν μέρος της θρησκευτικής τους πρακτικής. Δεν θεωρείται φιλοσοφία δεδομένου ότι κάνει χρήση πολλών πρακτικών μεθόδων και τεχνικών. Ενώ όμως πολλές πτυχές του Φενγκ Σούι είναι βασισμένες στη κοινή λογική, άλλες βασίζονται στη διαίσθηση (έκτη αίσθηση). Έτσι, το Φενγκ Σούι δεν αποτελεί θέμα πίστης, αλλά ένα γεγονός της ζωής.

Επειδή ζούμε τόσο πολύ χρόνο μέσα σε χώρους όπως το σπίτι και η εργασία μας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την επιρροή που δεχόμαστε από τους χώρους αυτούς. Ως χώρους εννοούμε τη θέση ενός κτιρίου, το αρχιτεκτονικό σχέδιο ενός διαμερίσματος, την εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού ή του χώρου εργασίας ή απλά και μόνο ενός δωματίου. Επεμβαίνοντας σε αυτούς τους χώρους σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ισορροπημένη, αρμονική θέση για μας, την οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτό θα έχει άμεση και θετική επίπτωση σε ολόκληρη τη ζωής μας γιατί με την αλλαγή της θέσης των αντικειμένων, επηρεάζεται η ροή

Τσι (qi) Μπορούμε να αντιληφθούμε τον όρο ως την λεπτή ροή ενέργειας μέσω του εδάφους. Η τύχη για τους Κινέζους δεν είναι κάτι που συμβαίνει ¨τυχαία¨. Αντίθετα, ο καθένας μας μπορεί να εργαστεί συνειδητά και να πετύχει τη βελτίωση της τύχης και της ευημερίας του. Μέσω των Φενγκ Σούι μπορούμε να χαρτογραφήσουμε τις ροές Τσι (αύξησης, εκτροπής ή μεταφοράς της ροής Τσi).

Η καλή κοσμική ενέργεια, Σενγκ Τσι (sheng qi), κάνει τα πάντα να φαίνονται σωστά στον κόσμο και θεωρείται καλό Τσι. Αντίθετα, η Τσι Σα (qi Sha) είναι μια μειωμένη στάσιμη και αρνητική κοσμική ενέργεια που οδηγεί στη διακοπή της ροής του Τσι και αποτελεί κακό Τσι. Για παράδειγμα, ένα σπίτι γεμάτο με καλό Tσι είναι καθαρό, τακτοποιημένο και γεμάτο φως και καθαρό αέρα. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτό το σπίτι είναι φιλικοί, χαρούμενοι και δημιουργικοί. Αντίθετα, ένα σπίτι με κακή ενέργεια είναι ακατάστατο και βρώμικο ενώ οι άνθρωποι που μένουν σε αυτό είναι συνήθως κατηφείς και δεν παύουν να μαλώνουν μεταξύ τους.

Τα ¨μυστικά βέλη¨των παράλληλων ευθείων γραμμών, όπως ένας ευθύς δρόμος που οδηγεί στην κύρια είσοδο ενός σπιτιού, μειώνουν και διασκορπίζουν το καλό Τσι. Τα μυστικά βέλη μπορούν να μπλοκαριστούν αποτελεσματικά σε ένα εσωτερικό χώρο με τη χρήση αντικειμένων όπως ένας τοίχος, ένας καθρέφτης, η κρυστάλλοι που ηχούν με τον άνεμο.

Αν και τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται παράξενα, είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι, αν κάποιος εφαρμόσει επακριβώς τις αρχές του Φενγκ Σούι, είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να έχει αρμονικές σχέσεις με τους οικείους του, θα έχει καλή υγεία, ευημερία και αυξανόμενα κέρδη στον επαγγελματικό του τομέα.

Το Φενγκ Σούι έχει επιβιώσει αναλλοίωτο μέσα από πολλούς αιώνες αποδεικνύοντας ότι μπορεί να προσαρμόζεται στις ολοένα μεταβαλλόμενες συνθήκες διαβίωσης του ανθρώπου κάθε εποχής. Δεν έχετε λοιπόν τίποτα να χάσετε αν δοκιμάσετε να βάλετε το Φενγκ Σούι στη ζωή σας, ακολουθώντας τις συμβουλές του, έστω για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν !

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Φενγκ Σούι - Εξωτερικοί χώροι

Φενγκ Σούι - Εξωτερικοί χώροι

Οι αρχιτεκτονικές μελέτες που γίνονται με βάση τις αρχές του Φενγκ Σούι εξετάζουν τη ροή θετικής ενέργειας μέσα από ένα κτήριο, που μεταφέρεται στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κτιρίου.

περισσότερα
Τα Φενγκ Σούι & η ζωή που θέλουμε να ζούμε

Τα Φενγκ Σούι & η ζωή που θέλουμε να ζούμε

Το Φενγκ Σούι είναι η πλήρης εναρμόνιση και βαθιά επαφή του ανθρώπου με τη φυσική τάξη και θέση των αντικειμένων, έτσι ώστε η ενέργεια που τον περιβάλλει να λειτουργεί θετικά γι αυτόν και όχι ενάντια σε αυτόν.

περισσότερα
Βασικές αρχές του Φενγκ Σούι Βασικές Αρχές Φενγκ Σούιε - Αρχιτεκτονικό Σχέδιο κτηρίου

Βασικές αρχές του Φενγκ Σούι Βασικές Αρχές Φενγκ Σούιε - Αρχιτεκτονικό Σχέδιο κτηρίου

Επειδή το αρχιτεκτονικό σχέδιο ενός σπιτιού ρυθμίζει τη ροή της ενέργειας σε ένα σπίτι, οι επαγγελματίες του Φενγκ Σούι τα εξετάζουν ενδελεχώς προωθώντας τη ροή θετικής ενέργειας και αποτρέποντας τη διαρροή και διακοπή της.

περισσότερα
Σα Τσι ( Sha qi)

Σα Τσι ( Sha qi)

Είναι η αρνητική κοσμική ενέργεια που επιδρά αρνητικά στην ροή του Τσι. Είναι το κακό Τσι που εμποδίζει την αρμονική συμβίωση μας με το φυσικό περιβάλλον και διευκολύνει δυσμενείς ενέργειες που προκαλούν καταστροφή απώλεια και σταδιακά όλεθρο.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις