αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Θεραπεία με πολύτιμους λίθους

Θεραπεία με πολύτιμους λίθους

Θεραπεία με πολύτιμους λίθους

Από το 1499 π.χ. οι άνθρωποι έχουν αποδώσει στους πολύτιμους λίθους μαγικές ιδιότητες, θεωρώντας ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν μοναδικές θεραπευτικές δυνάμεις.

Θα παραθέσουμε παρακάτω μερικά θεμελιώδη στοιχεία που αφορούν στις θεραπευτικές ιδιότητες των πολύτιμων λίθων σε αρμονία με την Βεδική Αστρολογία (Vedic Astrology - δείτε παρακάτω αναφορά).

- Η πρακτική της άμεσης επαφής πολύτιμων λίθων Αστρολογίας με το ανθρώπινο σώμα ως προστασία και μέσο θεραπείας ενάντια στις ασθένειες και την κακοτυχία, βασίζεται στη δημοφιλή άποψη ότι πολύτιμοι λίθοι δρουν ως κοσμικά φίλτρα μέσα από τα οποία περνάνε οι μαγνητικές δονήσεις που εκπέμπονται από τους πλανήτες. Λειτουργώντας σαν φίλτρα, αφήνουν τις θετικές μαγνητικές δονήσεις να περάσουν ενώ αποκλείουν την είσοδο των αρνητικών και επιζήμιων δονήσεων.

- Σύμφωνα με τον Varahamihir (δείτε παρακάτω αναφορά), το συγγραφέα του κλασσικού έργου Brihat Samhita, ένας πολύτιμος λίθος με λαμπρότητα, ατόφιος, με καθαρό χρώμα και χωρίς ραγίσματα διασφαλίζει καλή τύχη και προστασία. Εντούτοις πέτρες με ψεγάδια μπορεί να φέρουν καταστροφή και να αποβούν ζημιογόνες.

- Για να έχει επιτυχία η θεραπευτική μέθοδος των πολύτιμων λίθων πρέπει να ξεχωρίσουμε τις δύο διαφορετικές πτυχές της. Η πρώτη, και μακροπρόθεσμη καλύπτει το φάσμα ολόκληρης της ζωής μας και οι πέτρες που χρησιμοποιούνται είναι γνωστές ως ¨Τυχερές Πέτρες¨. Η δεύτερη και βραχυπρόθεσμη παρέχει προσωρινή ανακούφιση κατά τη διάρκεια μίας δύσκολης στιγμής, καλύπτοντας μικρές χρονικές περιόδους. Αυτή είναι γνωστή ως ¨Προβληματικός χώρος¨.

- Οι πολύτιμες πέτρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τις θερμές (ρουμπίνι, κόκκινο κοράλλι, διαμάντι, το μάτι της γάτας) και τις ψυχρές (μαργαριτάρι, σμαράγδι, τοπάζι, μπλε ζαφείρι, gomod).

- Ο καθένας από εμάς
πριν αποφασίσει να φορέσει ένα πολύτιμο λίθο, πρέπει πρώτα να συμβουλευτεί έναν αστρολόγο ή έναν ειδικό στις θεραπευτικές ιδιότητες των Πολύτιμων λίθων, μαζί με τον οποίο θα διαπιστώσουν την ιδιαίτερη ανάγκη του και θα αποφασίσουν αν απαιτείται μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη θεραπεία.

Bεδική Αστρολογία (Vedic Astrology)

Αντιπροσωπεύει ένα αρχαίο σύστημα γνώσης το οποίο θεωρείται ότι βοηθάει να δοθούν απαντήσεις σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν την υγεία, τα παιδιά, την πνευματική ανάπτυξη, και άλλα. Αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος αυτού αποτελούν οι εισηγήσεις σχετικά τις θαυματουργικές ικανότητες των πολύτιμων λίθων, τα μυστικά διαγράμματα (yantras) και διάφορες τελετουργίες.

Varahamihir

Ο Varahamihir (499-587 μ.χ) ήταν διάσημος αστρολόγος και αστρονόμος που κατείχε εξέχουσα θέση στην αυλή του βασιλιά Vikramaditya στο Avanti (Ujjain) αρχαία πόλη της κεντρικής Ινδίας.

Το βιβλίο του, που φέρει το τίτλο Panchsiddhant, έχει κατακτήσει εξέχουσα θέση στη σφαίρα της αστρονομίας. Μέσα από αυτό το βιβλίο ο Varahamihir διαπιστώνει ότι πλανήτες είναι λαμπροί εξαιτίας της λάμψης που εκπέμπει σε αυτούς ο ήλιος και όχι εξαιτίας του δικού τους φωτός. Σε άλλα βιβλία όπως το Bruhadsamhita και το Bruhajjatak κάνει ανακαλύψεις σχετικά με τις επιστήμες της γεωγραφίας, της βοτανικής και της ζωολογίας.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ο ρόλος των Πολύτιμων Λίθων στην τύχη & την υγεία

Ο ρόλος των Πολύτιμων Λίθων στην τύχη & την υγεία

Το ρουμπίνι αντιπροσωπεύει τον ήλιο και ανήκει στην κατηγορία των ακριβών πολύτιμων λίθων με κόκκινους χρωματισμούς. Είναι μία θερμή πέτρα και συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα.

περισσότερα
Θεραπεία με πολύτιμους λίθους

Θεραπεία με πολύτιμους λίθους

Από το 1499 π.χ. οι άνθρωποι έχουν αποδώσει στους πολύτιμους λίθους μαγικές ιδιότητες, θεωρώντας ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν μοναδικές θεραπευτικές δυνάμεις.

περισσότερα
Ζώδια ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλα

Ζώδια ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλα

Εκτός των κύριων πολύτιμων λίθων, στα ζώδια ταιριάζουν και ημιπολύτιμοι λίθοι καθώς επίσης και μέταλλα.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις