αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ζωδιακός Κύκλος

Ζωδιακός Κύκλος

Ζωδιακός, κατά γράμμα σημαίνει "κύκλος των ζώων".
Οτιδήποτε βλέπουμε να κινείται στον ουρανό, φαίνεται να κινείται γύρω από τη Γη (για αυτό οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τη Γη κέντρο του Σύμπαντος). Έτσι, ζωδιακός κύκλος είναι μια σφαίρα, μια νοητή κυκλική ζώνη στον ουρανό, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η Γη, ενώ στην επιφάνειά της φαίνονται οι πλανήτες.

Ο ζωδιακός κύκλος διαιρείται σε δώδεκα ίσα τμήματα, που συνθέτουν τα ζώδια (Κριός, Ταύρος κ.τ.λ). Κάθε ζώδιο καταλαμβάνει 30 μοίρες γεωγραφικού μήκους και δρα ως βαρόμετρο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ανθρώπου. Η ετήσια περιστροφή της γης γύρω από τον Ήλιο είναι διαβαθμιζόμενη μέσα σε ένα τόξο 360ο (κύκλος). Η Γη κινούμενη γύρω από τον Ήλιο σχηματίζει μια έλλειψη με την τροχιά της. Η νοητή απεικόνιση αυτής της τροχιάς στο διάστημα είναι η Εκλειπτική η οποία όπως φαίνεται από τη γη συνιστά την φαινομενική διαδρομή του ήλιου στον ουρανό. Η νοητή προέκταση της Εκλειπτικής περίπου 8° κάτω και 8° πάνω από την Εκλειπτική, ορίζει μια ζώνη πάνω στην οποία φαίνονται να κινούνται ο Ήλιος, η Σελήνη και οι υπόλοιποι πλανήτες (εκτός του Πλούτωνα (Οι πλανήτες κινούνται μέσα στον ζωδιακό κύκλο σε απόσταση 2-7 μοίρες, με εξαίρεση την απόκλιση του Πλούτωνα). Από το σημείο αυτό τα ζώδια φαινομενικά κινούνται δεξιόστροφα. Η γη όμως εκτελεί δύο περιστροφές. Μία γύρω από τον ήλιο που πραγματοποιείται σε 365,25 ημέρες και μία γύρω από τον άξονα της από τη δύση προς την ανατολή (αριστερόστροφα), που πραγματοποιείται σε 24 ώρες.

Δεδομένου ότι η αστρολογία μελετάει τις επιδράσεις των πλανητών με βάση το γεωκεντρικό σύστημα, με κέντρο την γη και όχι τον ήλιο (ηλιοκεντρικό σύστημα), για αυτό το λόγο, ο αστρολογικός υπολογισμός γίνεται αντίστροφα από την φορά του ρολογιού.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Αστρολογία - Ορολογία

Αστρολογία - Ορολογία

H λέξη Αστρολογία προέρχεται από τις λέξεις "αστέρι" + λόγος, "λέξη".Η Αστρολογία ασχολείται με την παρατήρηση και τον υπολογισμό των κινήσεων των ουρανίων σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος, με στόχο τον εντοπισμό των επιδράσεων τους πάνω στο χαρακτήρα, στη καθημερινή ζωή και στο μέλλον των ανθρώπων.

περισσότερα
Ωροσκόπος (ASC)

Ωροσκόπος (ASC)

Ωροσκόπος είναι το ζώδιο ή σημείο το οποίο ανατέλλει στον ορίζοντα τη στιγμή της γέννησης μας. Από αυτό αρχίζει το ωροσκόπιο μας & μπορούμε να το προσδιορίσουμε αν γνωρίζουμε την ακριβή ώρα γέννησης μας.

περισσότερα
Ωροσκόπιο - Αστρολογία

Ωροσκόπιο - Αστρολογία

Κατά γράμμα σημαίνει ¨Ένας χάρτης με τη μορφή που είχε ο ουρανός τη στιγμή που γεννηθήκαμε¨.

περισσότερα
Είναι η Αστρολογία επιστήμη;

Είναι η Αστρολογία επιστήμη;

Πολλοί αστρολόγοι προσπάθησαν να θέσουν την αστρολογία αποκλειστικά κάτω από το πρίσμα επιστημονικών αρχών επειδή για την ερμηνεία των προτύπων της ζωής, προβαίνει σε αστρονομικούς υπολογισμούς που έχουν την βάση τους σε αποδεδειγμένες επιστημονικές αρχές.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις