αστρολογία

Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις    Τηλεφωνικές Αστρολογικές Προβλέψεις   
Ζώδια ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλα

Ζώδια ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλα

Εκτός των κύριων πολύτιμων λίθων, στα ζώδια ταιριάζουν και ημιπολύτιμοι λίθοι καθώς επίσης και μέταλλα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω :

ΚΡΙΟΣ | ΤΑΥΡΟΣ | ΔΙΔΥΜΟΙ | ΚΑΡΚΙΝΟΣ | ΛΕΩΝ | ΠΑΡΘΕΝΟΣ | ΖΥΓΟΣ | ΣΚΟΡΠΙΟΣ | ΤΟΞΟΤΗΣ | ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ | ΥΔΡΟΧΟΟΣ| ΙΧΘΕΙΣ

ΚΡΙΟΣ (από 21 Μαρτίου έως 20 Απριλίου)

Στο Κριό ταιριάζει απόλυτα το κόκκινο Κοράλλι. Όμως και ο αμέθυστος το σμαράγδι και ρουμπίνι εκφράζουν τον επιβλητικό του χαρακτήρα, την αποφασιστικότητα και το θάρρος του. Ο σίδηρος είναι το κατάλληλο μέταλλο για τον Κριό γιατί καταδεικνύει τον δυναμικό του χαρακτήρα και το πρωτοπόρο του πνεύμα

ΤΑΥΡΟΣ (από 21 Απριλίου έως 20 Μαΐου)

Ο Ταύρος εκπροσωπείται από το Διαμάντι που αντικατοπτρίζει αρετές χαρακτηριστικές για τον Ταύρο όπως η πρακτικότητα και η υπομονή. Στην έκδηλη ανάγκη του για ηρεμία ταιριάζουν επίσης το ζαφείρι και το σμαράγδι ενώ ως αντιπροσωπευτικό μέταλλο τον εκφράζει καλύτερα ο Χαλκός που εκφράζει την επιδίωξη του για σταθερότητα, σιγουριά και ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Δίδυμοι (από 21 Μαΐου έως 21 Ιουνίου)

Στους Διδύμους ταιριάζει απόλυτα το Σμαράγδι. Όμως και το Ζαφείρι τους εκφράζει γιατί ικανοποιεί την αγάπη τους για τη ποικιλία και την αλλαγή ενώ ο αχάτης εκφράζει την ικανότητα τους για επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και τον εκλεκτικό τους χαρακτήρα. Επίσης η ίασπις τους ταιριάζει υποδηλώνοντας το δισυπόστατο χαρακτήρα τους και την ολοένα μεταβαλλόμενη προσωπικότητα τους. Το κατάλληλο μέταλλο για τους Διδύμους είναι ο Υδράργυρος που τονίζει την έμφυτη περιέργεια τους και την τάση τους να αναλύουν τα πάντα.

Καρκίνος (από 22 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου)

Το Μαργαριτάρι που υποδηλώνει τον αντιφατικό του χαρακτήρα και τη γρήγορη αντίληψη που έχει για τα πράγματα, αντιπροσωπεύει απόλυτα τον Καρκίνο. Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε το σμαράγδι που καταδεικνύει το συναισθηματικό, εσωστρεφή και ευαίσθητο χαρακτήρα του. Μέταλλο κατάλληλο για το Καρκίνο είναι το ασήμι που ταιριάζει με το έντονα φιλοσοφικό του πνεύμα.

Λέων (από 23 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου)

Ο Λέοντας εκπροσωπείται από το Ρουμπίνι που αντικατοπτρίζει αρετές του όπως η δημιουργικότητα και η ικανότητα του να οργανώνει τα πάντα γρήγορα και αποτελεσματικά. Επίσης ο όνυχας εκφράζει την ανάγκη του να παίζει πάντα ηγετικό ρόλο ενώ το σμαράγδι συνδέεται με τη γενναιοδωρία και την εξυπνάδα του. Τον αυτοκρατορικό χαρακτήρα του Λέοντα αντιπροσωπεύει το Διαμάντι ενώ τον ενωτικό του χαρακτήρα ένα ισχυρό μέταλλο, ο χρυσός.

Παρθένος (24 Αυγούστου με 22 Σεπτεμβρίου)

Χαρακτηριστικός πολύτιμος λίθος για τον Παρθένο είναι το Σμαράγδι που καταδεικνύει το συναισθηματικό, εσωστρεφή, ευαίσθητο και δεκτικό χαρακτήρα του. Άλλοι πολύτιμοι λίθοι που του ταιριάζουν είναι ο ίασπις, το τοπάζι και ο κίτρινος αχάτης ο οποίος αντιπροσωπεύει την ιδιαίτερη κατανόηση στα προβλήματα των άλλων ανθρώπων, την παρατηρητικότητα, και τον εκλεκτικό χαρακτήρα του Παρθένου. Το κατάλληλο μέταλλο για τον Παρθένο είναι ο υδράργυρος που υποδηλώνει την αφοσίωση και την ιδιαίτερη κατανόηση στα προβλήματα των άλλων ανθρώπων.

Ζυγός (από 23 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου)

Η πολύτιμη πέτρα του Ζυγού είναι το Διαμάντι ενώ το σμαράγδι, αντιπροσωπεύει τον ανεκτικό και πράο χαρακτήρα του και ο χρυσόλιθος το αισθητικό του κριτήριο, την καλαισθησία στην εμφάνιση του και το εξαιρετικά καλό του γούστο. Η ισορροπημένη ιδιοσυγκρασία του εκφράζεται από το μέταλλο του χαλκού.


Σκορπιός (από 23 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου)

Στον Σκορπιό ταιριάζει το κόκκινο Κοράλλι που δίνει μια γεύση από την γεμάτη πάθος και αποφασιστικότητα προσωπικότητα του. Ο μαλαχίτης εκφράζει την ικανότητα του να γίνεται σκληρός όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, ενώ το ρουμπίνι και το τοπάζι είναι ενδεικτικά της σοβαρότητας και του μυστηρίου που τον διακατέχει.
Σε αυτά θα προσθέσουμε το πλουτώνιο και το σίδηρο ως τα μέταλλα που αντιπροσωπεύουν τον ατσάλινο χαρακτήρα του Σκορπιού.

Τοξότης (από 23 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου)

Ο Τοξότης εκπροσωπείται από το κίτρινο Ζαφείρι που εκφράζει τις ιδιαίτερες πνευματικές και διανοητικές ικανότητες και την γρήγορη μάθηση του. Άλλος πολύτιμος λίθος είναι το τοπάζι που συνδέεται με την ισχυρή τους θέληση και την τάση τους για ανεξαρτησία. Κατάλληλα μέταλλα για τους Τοξότες είναι ο Ψευδάργυρος και ο κασσίτερος που τους εμπνέει την ανάγκη να ασχολούνται με φιλοσοφικά ζητήματα.

Αιγόκερως (από 22 Δεκεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου)

Το μπλε ζαφείρι είναι ο πολύτιμος λίθος του Αιγόκερου. Όμως τον εκφράζουν και πέτρες όπως το ρουμπίνι ο όνυχας που αντιπροσωπεύουν το μεθοδικό του χαρακτήρα και το ρεαλισμό του ενώ ο γρανίτης εκφράζει την ικανότητα του για σκληρή και επιμελή εργασία. Ο μόλυβδος αντιπροσωπεύει την επιμονή του.

Υδροχόος (από 21 Ιανουαρίου με 19 Φεβρουαρίου)

Ο ανθρωπιστής Υδροχόος με τις υψηλές ηθικές και πνευματικές αξίες αντιπροσωπεύεται από το μπλε ζαφείρι. Ο Γρανίτης εκφράζει την δύναμη και την αποφασιστικότητα τους στη προάσπιση μιας σημαντικής ιδέας καθώς επίσης και το γεγονός ότι μπορεί να γίνουν σκληροί και επιθετικοί προκειμένου να προωθήσουν τα ιδανικά τους.
Ο κασσίτερος και το ουράνιο είναι τα κατάλληλα μέταλλα για αυτούς.


Ιχθείς (από 20 Φεβρουαρίου με 20 Μαρτίου)

Ο πολύτιμος λίθος που αντιπροσωπεύει τους Ιχθείς είναι το κίτρινο ζαφείρι που ταιριάζει στην ανάγκη τους για τελειότητα και στις υψηλές πνευματικές και ηθικές αξίες που ακολουθούν στη ζωή τους. Άλλοι πολύτιμοι λίθοι που τους εκφράζουν είναι η Άκουα Μαρίνα και ο Αμέθυστος που αντικατοπτρίζουν τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης που έχουν. Το μέταλλο που ταιριάζει στους Ιχθείς είναι η πλατίνα.

Παρόμοια αστρολογικά άρθρα

Ζώδια ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλα

Ζώδια ημιπολύτιμοι λίθοι και μέταλλα

Εκτός των κύριων πολύτιμων λίθων, στα ζώδια ταιριάζουν και ημιπολύτιμοι λίθοι καθώς επίσης και μέταλλα.

περισσότερα
Ο ρόλος των Πολύτιμων Λίθων στην τύχη & την υγεία

Ο ρόλος των Πολύτιμων Λίθων στην τύχη & την υγεία

Το ρουμπίνι αντιπροσωπεύει τον ήλιο και ανήκει στην κατηγορία των ακριβών πολύτιμων λίθων με κόκκινους χρωματισμούς. Είναι μία θερμή πέτρα και συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα.

περισσότερα
Θεραπεία με πολύτιμους λίθους

Θεραπεία με πολύτιμους λίθους

Από το 1499 π.χ. οι άνθρωποι έχουν αποδώσει στους πολύτιμους λίθους μαγικές ιδιότητες, θεωρώντας ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν μοναδικές θεραπευτικές δυνάμεις.

περισσότερα

Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις Αστρολογικές προβλέψεις